Traiškytuvai vaisiams
Ką reikia žinoti traiškant vaisius, prieš spaudžiant sultis?
Pagrindinė užduotis, yra sutraiškyti vaisius taip, kad nepažeisti kauliukų, o vaisių masė būtų lengvai išsunkiama. Labai svarbu, kad traiškytuvas, susmulkintų masę, bet nepažeistų kauliukų. Obuoliai, kriaušės, svarainiai ir visi panašūs vaisiai traiškomi 1-3 mm dydžio dalimis.
Kokį uogų traiškytuvą pasirinkti?
Obuolių traiškytuvas pagal pasirinkimą galimas, tiek elektrinis, tiek rankinis, pilnai iš nerūdijančio plieno ar dažyto metalo. Sąlytyje su vaisiais ir sultimis naudojamas nerūdijantis plienas, visos kitos medžiagos, tokios kaip medis ar metalas gali pakenkti sulčių skoniui ir sudėčiai.
Vaisių traiškytuvo tipas pasirenkamas pagal spaudžiamų sulčių potencialą. Namų sąlygomis spaudžiant sultis iki 100 litų, gali būti pasirenkamas rankinis traiškytuvas, didesniems kiekiams tinkamas būtų elektrinis traiškytuvas arba kitaip vadinama, obuolių tarkavimo mašina.
Ar reikia plauti vaisius prieš traiškant?
Sveikoms sultims išspausti vaisiai turi būti nuskinti nuo medžių, tokiu atveju plauti nereikia. Dažnu atveju, tenka matyti, kad sultis spaudžiame iš kritulių ir papuvusių obuolių. Tokiu atveju, obuolius patartina nuplauti, pašalinti supuvusias dalis.