Midaus gamybos rinkinys
  • Midaus gamybos rinkinys
  • Midaus gamybos rinkinys

Midaus gamybos rinkinys iš savo medaus

Midaus gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L midaus.

3.206-615.01
5,13 EUR 5,70 EUR Sutaupote 10%
Su PVM
Kiekis
Sandėlyje 47 Vnt

Liko užsakyti prekių už 50,00 EUR , kad gautumėte nemokamą pristatymą!

Šį vyno rinkinį sudaro:

Maišelis 2 - Maistinė medžiaga Vitamon Combi Erbslöh, 12 g;

Maišelis 3 – sausos vyno mielės Freddo F3 Erbslöh, 6g;

Maišeliai 4 ir 5 – Medžiagos vynui skaidrinti (Silicio zolis Klar-Sol 30 Erbslöh, 20 ml ir Skysta želatina Erbigel 20% Erbslöh, 20 ml);

Maišelis 6 – Medžiaga fermentacijai nutraukti Kadifit® Erbslöh, 7 g;

Maišelis 7 - Prancūziško ąžuolo drožlės OakyVin FH, 20 g.

Midaus gamyba

Etapas

Trukmė

Eiga

Misos paruošimas

1

Medus ištirpinamas vandenyje ir verdamas 1 val., virimo metu būtina nugraibyti putas.

Atskirai paruošiamas žolelių nuoviras. Užvirinamas vanduo, juo užpilamos žolelės, kuriomis norite paskaninti gaminamą midų (pasirinktinai: apyniai, kadagio uogos, čiobreliai, mėta ar kt.) ir dar paverdama 10 min. Nuoviras nufiltruojamas ir supilamas į verdantį medaus – vandens mišinį. Sudedama citrinos rūgštis. Dar kelias minutes paverdama ir atvėsinama iki 20-25 °C temperatūros. Verdančiu vandeniu papildomas išgaravęs misos turinys (iki 25 l).

Fermentacija

4-5 savaitės

Nedideliame kiekyje atvėsintos misos ištirpinkite maišelio 2 (mielių maistinės medžiagos) turinį  ir supilkite į fermentacijai skirtą indą (30 l). Ten pat supilama ir atvėsinta misa bei aktyvuotos mielės.

Sandariai uždengiame fermentacijos indą, pripildome alsuoklį vandens ir įstatome į tam skirtą dangčio angą. Fermentacijos temperatūra 13-17 °C. Tikslesnei fermentacijos pabaigai nustatyti stebėkite ar pro alsuoklį skiriasi CO2 dujos. Jei per 2 minutes išsiskiria ne daugiau kaip 1 burbuliukas, galime laikyti, kad fermentacijos procesas pasibaigė.

Mielių aktyvavimas. Maišelio 3 turinį ištirpinti  50 ml vandens, lėtai maišyti ir 20 min palikti brinkti. Aktyvuotų mielių suspensija dedama į fermentacijai paruoštą misą, gerai išmaišoma. Temperatūrų skirtumas tarp mielių ruošimo pradžios ir paskutinio etapo turėtų būti ne didesnis kaip 8 ° C.

Skaidrinimas

1

Sifonu jauną midų nupilame nuo nuosėdų (atsargiai, kad nesusidrumstų). Sudedame maišelių 4 ir 5 turinį, gerai išmaišome. Parą laukiame, kad nusistotų. Rekomenduojama skaidrinimą atlikti 6-10 °C temperatūroje. Nuskaidrintas midus, nupilamas nuo nuosėdų, sudedamas maišelio 6 turinys ir jaunas midus supilamas į brandinimo talpą.

Brandinimas

1-3 mėn.

Brandinimo talpa pasirenkama tokia, kad liktų minimalus oro tarpas. Norint suteikti midui specifinį ąžuolo aromatą ir spalvą, brandinimo metu rekomenduojama sudėti skrudinto ąžuolo drožles, t.y. maišelio 7 turinį.  Brandinama 10-12 °C temperatūroje.

  1. Jei midaus gamybai naudosite didesnį kiekį medaus, rekomenduojama medų sudėti per kelis kartus. Tokiu atveju fermentacijos prosesas truks ilgiau, o norint gauti labiau subalansuoto skonio, stabilesnį midų rekomenduojama brandinti 6 mėnesius ir daugiau.
3.206-615.01

Atsisiųsti

I priedas

Atsisiųsti (269.65k)

Atsiliepimai

Palikite savo atsiliepimą

Midaus gamybos rinkinys iš savo medaus

Midaus gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L midaus.

Palikite savo atsiliepimą