Vyno gamybos rinkinys baltoms uogoms
  • Vyno gamybos rinkinys baltoms uogom
  • Vyno gamybos rinkinys baltoms uogoms

Vyno gamybos rinkinys baltoms uogoms

Baltųjų uogų vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

3.206-618.01
4,47 EUR 5,97 EUR Sutaupote 25%
Su PVM
Kiekis
Sandėlyje 12 Vnt

Liko užsakyti prekių už 50,00 EUR , kad gauti nemokamą pristatymą!

Šį vyno rinkinį sudaro:

  • Maišelis 1- Fermentas Vinoferm Zymex Aroma, 16 g;
  • Maišelis 2 - Maistinė medžiaga Vitamon Combi Erbslöh, 12 g;
  • Maišelis 3 – Sausos vyno mielės Freddo F3 Erbslöh, 6 g;
  • Maišeliai 4 ir 5 – Medžiagos vynui skaidrinti (Silicio zolis Klar-Sol 30 Erbslöh, 20 ml ir Skysta želatina Erbigel 20% Erbslöh, 20 ml);
  • Maišelis 6 – Medžiaga fermentacijai nutraukti Kadifit® Erbslöh, 7 g;
  • Maišelis 7 - Prancūziško ąžuolo drožlės OakyVin FH, 20 g.

Vyno gamyba

Etapas

Trukmė

Eiga

Misos paruošimas

1

Vynuogės nuskabomos nuo šalelių sudedamas maišelio 1 turinys ir 20-25 °C temperatūroje palaikoma 4 val. Išspauskite vynuogių sultis, jose ištirpinkite cukrų.

Išspaudus sultis rekomenduojama sureguliuoti cukraus ir rūgščių pusiausvyrą. (žr. 1 priedas). Cukraus kiekį galite reguliuoti, iš anksto žinodami kokio stiprumo vyną norite pasigaminti. Prieš pildami cukrų, jį ištirpinkite nedideliame kiekyje išspaustų sulčių.

Fermentacija

3-4 savaites

Nedideliame kiekyje misos ištirpinkite maišelio 2 (mielių maistinės medžiagos) turinį  ir supilkite į fermentacijai skirtą indą (30 l). Ten pat supilama išspaustos vynuogių sultys ir aktyvuotos mielės.

Viską supylus, sandariai uždengiame fermentacijos indą, pripildome alsuoklį vandens ir įstatome į tam skirtą dangčio angą. Fermentacijos temperatūra 13-17 °C. Tikslesnei fermentacijos pabaigai nustatyti stebėkite ar pro alsuoklį skiriasi CO2 dujos. Jei per 2 minutes išsiskiria ne daugiau kaip 1 burbuliukas, galime laikyti, kad fermentacijos procesas pasibaigė.

Mielių aktyvavimas. Maišelio 3 turinį ištirpinti  50 ml vandens, lėtai maišyti ir 20 min palikti brinkti. Aktyvuotų mielių suspensija dedama į fermentacijai paruoštą misą, gerai išmaišoma. Temperatūrų skirtumas tarp mielių ruošimo pradžios ir paskutinio etapo turėtų būti ne didesnis kaip 8 ° C.

 

Skaidrinimas

1

Sifonu jauną vyną nupilame nuo nuosėdų (atsargiai, kad nesusidrumstų). Sudedame maišelių 4 ir 5 turinį, gerai išmaišome. Parą laukiame, kad nusistotų. Rekomenduojama skaidrinimą atlikti 6-10 °C temperatūroje. Nuskaidrintas midus, nupilamas nuo nuosėdų, sudedamas maišelio 6 turinys ir jaunas vynas supilamas į brandinimo talpą.

Brandinimas

1-3 mėn.

Brandinimo talpa pasirenkama tokia, kad liktų minimalus oro tarpas. Norint suteikti vynui specifinį ąžuolo aromatą ir spalvą, brandinimo metu rekomenduojama sudėti skrudinto ąžuolo drožles, t.y. maišelio 7 turinį.  Brandinama 10-12 °C temperatūroje mėnesį ir daugiau.

Pastaba. Jei vyno gamybai naudosite didesnį cukraus kiekį, rekomenduojama cukrų sudėti per kelis kartus. Tokiu atveju fermentacijos prosesas truks ilgiau. Tokiu atveju, norint gauti labiau subalansuoto skonio, stabilesnį vyną rekomenduojama brandinti 3 mėnesius ir daugiau.

3.206-618.01

Atsisiųsti

I priedas

Atsisiųsti (269.65k)

Atsiliepimai

Palikite savo atsiliepimą

Vyno gamybos rinkinys baltoms uogoms

Baltųjų uogų vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

Palikite savo atsiliepimą