Vyno gamybos rinkinys raudonoms uogoms

5.97 €

(su PVM)
vnt.

Prekės kodas: 3.206-617.01

Būklė: Nauja

4 Vnt.

Raudonųjų uogų vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

  •    Siųsti draugui

    Siųsti draugui

    Vyno gamybos rinkinys raudonoms uogoms

    Vyno gamybos rinkinys raudonoms uogoms

    Raudonųjų uogų vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

    Gavėjas :

    * Privalomi laukai

      arba  Atšaukti

  •    Produkto lapas PDF
  • Šį vyno rinkinį sudaro:

    Maišelis 1- Fermentas Vinoferm COLOR, 10g;

    Maišelis 2 - Maistinė medžiaga Vitamon Combi Erbslöh, 12 g;

    Maišelis 3 –Sausos vyno mielės Rouge F3 Erbslöh, 6g

    Maišeliai 4 ir 5 – Medžiagos vynui skaidrinti (Silicio zolis Klar-Sol 30 Erbslöh, 20 ml ir Skysta želatina Erbigel 20% Erbslöh, 20 ml;);

    Maišelis 6 – Medžiaga fermentacijai nutraukti Kadifit® Erbslöh, 7 g;

    Maišelis 7 - Prancūziško ąžuolo drožlės OakyVin FH, 20 g.

     

    Etapas

    Trukmė

    Eiga

    Misos paruošimas

    4-5 dienos

    Sutraiškykite uogas (jei vyną gaminate iš vyšnių išimkite kauliukus). Jei naudojate šaldytas uogas, masę reikia sušildyti iki kambario temperatūros. Į traiškytą masę sudėkite, pektolininį fermentą iš maišelio 1. Viską gerai išmaišykite, pridenkite indą ir laikykite kambario temperatūroje (20-25 °C) 3-4 val. Išspauskite sultis, vandenyje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su išspaustomis sultimis.

    Taip paruoštoje misoje rekomenduojama sureguliuoti cukraus ir rūgščių pusiausvyrą. (žr. 1 priedas). Cukraus kiekį galite reguliuoti, iš anksto žinodami kokio stiprumo vyną norite pasigaminti. Prieš pildami cukrų, jį ištirpinkite nedideliame kiekyje išspaustų sulčių.

    Fermentacija

    3-4 savaitės

    Nedideliame kiekyje misos ištirpinkite maišelio 2 (mielių maistinės medžiagos) turinį  ir supilkite į fermentacijai skirtą indą (30 l). Ten pat supilama išspaustos vynuogių sultys ir aktyvuotos mielės.

    Viską supylus, sandariai uždengenkite fermentacijos indą, pripildykite alsuoklį vandens ir įstatykite į tam skirtą dangčio angą. Fermentacijos temperatūra 18-28 °C. Tikslesnei fermentacijos pabaigai nustatyti stebėkite ar pro alsuoklį skiriasi CO2 dujos. Jei per 2 minutes išsiskiria ne daugiau kaip 1 burbuliukas, galime laikyti, kad fermentacijos procesas pasibaigė.

    Mielių aktyvavimas. Maišelio 3 turinį ištirpinti  50 ml vandens, lėtai maišyti ir 20 min palikti brinkti. Aktyvuotų mielių suspensija dedama į fermentacijai paruoštą misą, gerai išmaišoma. Temperatūrų skirtumas tarp mielių ruošimo pradžios ir paskutinio etapo turėtų būti ne didesnis kaip 8 ° C.

    Skaidrinimas

    1

    Sifonu jauną vyną nupilkite nuo nuosėdų (atsargiai, kad nesusidrumstų). Sudėkite maišelių 4 ir 5 turinį, gerai išmaišome. Parą laukiame, kad nusistotų. Rekomenduojama skaidrinimą atlikti 6-10 °C temperatūroje. Nuskaidrintas jaunas vynas, nupilamas nuo nuosėdų, sudedamas maišelio 6 turinys ir jaunas vynas supilamas į brandinimo talpą.

    Brandinimas

    1-3 mėn.

    Brandinimo talpa pasirenkama tokia, kad liktų minimalus oro tarpas. Norint suteikti vynui specifinį ąžuolo aromatą ir spalvą, brandinimo metu rekomenduojama sudėti skrudinto ąžuolo drožles, t.y. maišelio 7 turinį.  Brandinama 10-12 °C temperatūroje.

    Išpilstymas.

    Prieš pilstant vyną į stiklinius butelius, patartina dezinfekuoti tarą, leisti išdžiūti, o įpilto vyno ir oro santykis neturi būti didesnis nei 2 proc. Su laiku vyno butelyje gali susidaryti nuosėdos, bet jos neturi įtakos skoniui. Kad vyno butelyje nesusidarytų nuosėdos, reikėtų vyną prieš išpilstymą išfiltruoti.

     Pastaba. Jei vyno gamybai naudosite didesnį cukraus kiekį, rekomenduojama cukrų sudėti per kelis kartus. Tokiu atveju fermentacijos prosesas truks ilgiau, o norint gauti labiau subalansuoto skonio, stabilesnį vyną rekomenduojama brandinti 3 mėnesius ir daugiau.

    Parašyti atsiliepimą

    Vyno gamybos rinkinys raudonoms uogoms

    Vyno gamybos rinkinys raudonoms uogoms

    Raudonųjų uogų vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

    Parašyti atsiliepimą

    Tos pačios grupės prekės