Obuolių vyno gamybos rinkinys iš savo sulčių

5.97 €

(su PVM)
vnt.

Prekės kodas: 3.206-616.01

Būklė: Nauja

1 Vnt.

Obuolių vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

  •    Siųsti draugui

    Siųsti draugui

    Obuolių vyno gamybos rinkinys iš savo sulčių

    Obuolių vyno gamybos rinkinys iš savo sulčių

    Obuolių vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

    Gavėjas :

    * Privalomi laukai

      arba  Atšaukti

  •    Produkto lapas PDF
  • Šį vyno rinkinį sudaro:

    Maišelis 1- Fermentas Vinoferm Zymex Aroma, 16 g;

    Maišelis 2 - Maistinė medžiaga Vitamon Combi Erbslöh, 12 g;

    Maišelis 3 Sausos vyno mielės Freddo F3 Erbslöh 6 g;

    Maišeliai 4 ir 5 – Medžiagos vynui skaidrinti (Silicio zolis Klar-Sol 30 Erbslöh, 20 ml ir Skysta želatina Erbigel 20% Erbslöh, 20 ml);

    Maišelis 6 – Medžiaga fermentacijai nutraukti Kadifit® Erbslöh, 7 g;

    Maišelis 7 - Prancūziško ąžuolo drožlės OakyVin FH, 20 g.

     

    Vyno gamybos eiga

    Etapas

    Trukmė

    Eiga

    Misos paruošimas

    1

    Obuolius nuplaukite, sutarkuokite, sudėkite maišelio 1 turinį ir 20-25 °C temperatūroje palaikykite 4 val. Išspauskite obuolių sultis, į jas supilkite vandenį, ištirpinkite cukrų.

    Gautoje misoje rekomenduojama sureguliuoti cukraus ir rūgščių pusiausvyrą. (žr. 1 priedas). Cukraus kiekį galite reguliuoti, iš anksto žinodami kokio stiprumo vyną norite pasigaminti. Prieš pildami cukrų, jį ištirpinkite nedideliame kiekyje išspaustų sulčių

    Fermentacija

    3-4 savaites

    Nedideliame kiekyje paruoštos misos ištirpinkite maišelio 2 (mielių maistinės medžiagos) turinį  ir supilkite į fermentacijai skirtą indą (30 l). Ten pat supilama ir aktyvuotos mielės.

    Sandariai uždenkite fermentacijos indą, pripildykite alsuoklį vandens ir įstatykite į tam skirtą dangčio angą. Fermentacijos temperatūra 13-17 °C. Tikslesnei fermentacijos pabaigai nustatyti stebėkite ar pro alsuoklį skiriasi CO2 dujos. Jei per 2 minutes išsiskiria ne daugiau kaip 1 burbuliukas, galime laikyti, kad fermentacijos procesas pasibaigė.

    Mielių aktyvavimas. Maišelio 3 turinį ištirpinti  50 ml vandens, lėtai maišyti ir 20 min palikti brinkti. Aktyvuotų mielių suspensija dedama į fermentacijai paruoštą misą, gerai išmaišoma. Temperatūrų skirtumas tarp mielių ruošimo pradžios ir paskutinio etapo turėtų būti ne didesnis kaip 8 ° C.

     

    Skaidrinimas

    1

    Sifonu jauną vyną nupilkite nuo nuosėdų (atsargiai, kad nesusidrumstų). Į nupiltą jauną vyną sudėkite maišelių 4 ir 5 turinį, gerai išmaišykite. Parą palaukite, kad nusistotų. Rekomenduojama skaidrinimą atlikti 6-10 °C temperatūroje. Nuskaidrintą vyną, nupilkite nuo nuosėdų, sudėkite maišelio 6 turinį ir jauną vyną supilkite į brandinimo talpą.

    Brandinimas

    1-3 mėn.

    Brandinimo talpa pasirenkama tokia, kad liktų minimalus oro tarpas. Norint suteikti vynui specifinį ąžuolo aromatą ir spalvą, brandinimo metu rekomenduojama sudėti skrudinto ąžuolo drožles, t.y. maišelio 7 turinį.  Brandinama 10-12 °C temperatūroje.

    Išpilstymas

    Prieš pilstant vyną į stiklinius butelius, patartina dezinfekuoti tarą, leisti išdžiūti, o įpilto vyno ir oro santykis neturi būti didesnis nei 2 proc. Su laiku vyno butelyje gali susidaryti nuosėdos, bet jos neturi įtakos skoniui. Kad vyno butelyje nesusidarytų nuosėdos, reikėtų vyną prieš išpilstymą išfiltruoti.

     

    Skonio paįvairinimui galima obuolių sultis maišyti su kitų vaisių bei uogų sultimis (rekomenduotina maišyti su šermukšnių sultimis, spanguolių sultimis, aronijos sultimis ir kt.).

    Jei vyno gamybai naudosite didesnį cukraus kiekį, rekomenduojama cukrų sudėti per kelis kartus. Tokiu atveju fermentacijos prosesas truks ilgiau. Tokiu atveju, norint gauti labiau subalansuoto skonio, stabilesnį vyną rekomenduojama brandinti 3 mėnesius ir daugiau.

    Sudėtyje:7 prekes

    Parašyti atsiliepimą

    Obuolių vyno gamybos rinkinys iš savo sulčių

    Obuolių vyno gamybos rinkinys iš savo sulčių

    Obuolių vyno gamybos medžiagų rinkinys, kurio pagalba galima pasigaminti 25 L vyno.

    Parašyti atsiliepimą

    Tos pačios grupės prekės