Vyno gamybos įrankių komplektas MINI

39.11 €

(su PVM)
vnt.

Prekės kodas: 1.307-250.01

Būklė: Nauja

9 Vnt.

Daugkartinio naudojimo vyno gamybos priemonės, reikaligos 30 litrų vyno pasigaminti.

  •    Siųsti draugui

    Siųsti draugui

    Vyno gamybos įrankių komplektas MINI

    Vyno gamybos įrankių komplektas MINI

    Daugkartinio naudojimo vyno gamybos priemonės, reikaligos 30 litrų vyno pasigaminti.

    Gavėjas :

    * Privalomi laukai

      arba  Atšaukti

  •    Produkto lapas PDF
  • Daugkartinio naudojimo vyno gamybos įrankiai, parinkti taip, kad užtektų minimaliems vyno gamybos poreikiams patenkinti. Visi komplekte pateikti įrankiai yra neriboto naudojimo, gali tarnauti daugelį metų. Perkant komplektą, nei atskirai kiekvieną dalį, jūs sutaupote 10 procentų bendros gaminių kainos.

    1. Pagrindinė komplektą sudaranti dalis yra 30 litrų vyno fermentacijos kibiras su kraneliu ir oro vožtuvu;
    2. Pagalbinis kibiras su dangčiu, skirtas vyno perpylimui ir vyno brandinimui;
    3. Hydrometras Vinoferm su trimis skalėmis, skirtas fermentuojamų sulčių cukringumo ir būsimo alkoholio kiekio nustatymui;
    4. Plastikinis matavimo cilindas, hidrometro naudojimui;
    5. Perpylimo vamzdelis, pajungiamas prie, į kibiro apačioje pritvirtintą, kranelio. Naudojamas perpylimui iš kibiro į kibirą, kad nesusidrumstų dugno apačioje nusėdę, fermentacijos metu susidarę, nuosėdos;
    6. Plastikinė maišymo lentelė, pagaminta iš plastiko sąlyčiui su maistu;
    7. Valymo priemonė Chemipro Caustic vinoferm 80 g, skirta taros ir įrankių dezifekavimui. Ši valymo priemonė skiedžiama su vandeniu. Priklausomai nuo naudojimo, jos gali užtekti nuo 10  iki 20 kartų.

     

     

    Pagrindinė šio MINI vyno gamybos įrankių komplekto dalis yra fermentacijos kibiras, kurio naudojimas skiriasi nuo stiklinių fermentacijos indų. Pagamintas iš bekvapio plastiko su maisto sąlyčiu, nedūžtantis, atlaikantis fermentacijos metu susidariusį spaudimą. Fermentacijos kibiro apačioje esantis išpylimo kranelis įmontuotas keliais cm aukščiau dugno, todėl nusėdę ant dugno drumzlės įprastai būna žemiau kranelio išpylimo angos. Tai leidžia fermentacijos ar brandos etape lengvai ir saugiai nupilti vyno mėginius. Ypač aktualu, kai norite pasigaminti saldesnį vyną, kai reikia sekti likusio cukraus kiekį. Toks mėginio nuėmimas vyną apsaugos nuo pašalinio oro patekimo, o tuo pačiu ir nuo kenksmingų mikrobų.

    Didžiausias privalumas, tai plačiai atsidarantis dangtis, kurio dėka:

    -pirma, tai labai patogus išplauti, lengvai nusiplauna visas paviršius.

    -antra, tai kai vyno fermentacijos pradžioje ant paviršiaus susidaro putos, jos tolygiai pasiskirsto paviršiuje plačiame paviršiuje, neišlipa pro vožtuvą ar jo neišauna. Todėl galima užpilti maksimalų misos 30 litrų kiekį, su minimaliu oro santykiu.

    Kita, ne ką lengvesnė, kiekvienam vyndariui užduotis, tai vyno perpylimas, kuris atliekamas minimaliai du kartus, išsaugant vyno higieną ir sklandų perpylimą apsaugant vyną nuo oro. Komplekte yra papildomas maistinio plastiko, baltos spalvos indas, turinčio tas pačias savybes kaip ir anksčiau minėtas fermentacijos indas, tik kibiras be kranelio ir dangtis be skylės, tokių pačių išmatavimų kaip ir fermentacijos indo. Brandos etape, fermentacijos indą galima naudoti brandinimui, o panaudoti dangtį be skylės.

    Komplekte yra vamzdelis pritaikytas vyno butelių išpilstymui, turintis atbulinį vožtuvą. Butelį užspaudus vynas bėga, atleidus - automatiškai nustoja tekėti vynas vyną. Vamzdelis tinkamas ir perpylimui iš kibiro į kibirą, tik turi būti nuimtas atbulinis vožtuvas.

    Per 15 vyno gamybos metų patirtį esu naudojęs skirtingus metodus fermentuojamų sulčių cukringumui nustatyti, bet šis hidrometras pats optimaliausias kainos ir kokybės atžvilgiu. Visi panašūs hidrometrai atlieka tą pačią funkciją, bet šio privalumas, kad jo skalė pritaikyta būtent vyno gamybai. Jį naudojant nereikia saugoti pagalbinių lentelių cukraus kiekiui ir būsimam alkoholiui nustatyti;- viskas surašyta labai aiškiai. Ant skalės matosi būsimas alkoholio kiekis, o norimam alkoholio kiekiui gauti, galite nuo skalės paskaičiuoti cukraus gramų skirtumą vienam fermentuojamų sulčių kiekiui. Visada buvo žaisdavau su stikliniai mėgintuvėliais ir stikliniais buteliais, tam kad galėčiau naudotis įrankiu, bet komplekte pateiktas mėgintuvėlis idealus daugkartiniam naudojimui, nes jis lengvai išsiardo taip, kad jį būtų lengva išplauti.

    Dažna klaida vyno gamybos procese ir galutiniam vyno skonyje, - tai vyno higiena. Esu daug priežasčių ieškojęs, dėl ko vieną kartą gaunasi vynas, kitą kartą ne. Bandymų kokybės procentas stipriai pagerėjo, kai tik susirūpinau idealiu visų vyno gamybos įrankių sterilizavimu, sulčių ir aplinkos oro švara.Pabandykite surasti namuose sterilų, 50 cm strypą ar šaukštą tinkantį išmaišyti į sultis supiltus indegrientus, - ne visada bus paprasta. Kad palengvinti vyndario procesą, komplekte rasite daugkartinio naudojimo, lengvai nusiplaunančią, bekvapę, su maisto sąlyčiu tinkamą naudoti lentelę. Visiems įrankiams sterilizuoti, komplekte rasite plovimo skysčio, turinčio sterilizavimo funkcijų, išdžiūvančio be šluostymo. Kartais, net ir netinkamo šluostuko naudojimas po plovimo gali pakenkti vyno higienai.

    Vyno gamybos įrankių komplektas MINI, skirtas turėti pagrindinius įrankius, pasigaminti vyno namų sąlygomis. Jų tikrai turi pakakti pasigaminti vynui iš kokybiškų sulčių, visos kitos egzistuojančios vyno gamybos dalys gali būti naudojamos tik kaip skonio priedai, esant tik papildomiems poreikiams.

    Skanaus ir gero vyno!

     

    Parašyti atsiliepimą

    Vyno gamybos įrankių komplektas MINI

    Vyno gamybos įrankių komplektas MINI

    Daugkartinio naudojimo vyno gamybos priemonės, reikaligos 30 litrų vyno pasigaminti.

    Parašyti atsiliepimą

    Aprašymas

    Vyno gamybos priedo aprašymas

    Parsisiųsti

    Tos pačios grupės prekės