Prancūziško ąžuolo drožlės e.Bois Opera
e.Bois® Opéra – Karamelės ir Skrudinimo natos |
Mažai skrudintos prancūziško ąžuolo drožlės, tiek kas nori intensyvesnio aromato, aiškiai išreikštos karamelės tono.
Leiskite savo vynui subręsti be medinės ąžuolo statinės. Šios, naujos drožlės iš Prancūzijos ąžuolo, yra garantuotos kokybės su vidutiniškai arba stipriai išdeginta mediena. Ąžuolo medžio drožlėmis brandinto vyno įtaka vynui labai panaši kaip ir vyno brandinimas ąžuolo statinėse, bet šis būdas yra daug pigesnis.
Ąžuolo drožlių (Ąžuolo čipsai) naudojimas yra greitas sprendimas, suteikiantis vynui ąžuolo savybių. „e.Bois®“ ąžuolo drožlės taip pat leidžia užmaskuoti nesubrendusias natas ar skonio nukrypimus. Dėl greito išgavimo ąžuolo aromatas gali būti integruotas tiek maceracijos metus, tiek vyno gamybos proceso pabaigoje.
e. „Bois®“ ąžuolo drožles priklausomai nuo ąžuolo tipo ir skrudinimo skisrtomos taip:
e.Bois® Reglissa – Saldynmedžio ir Dūmų aromatai |
e.Bois® Opéra – Karamelės ir Skrudinimo natos |
e.Bois® Muffins – Amerikietiško vidutinis skrudinimas |
e.Bois® Vanilla – Vanilės ir Skrudinimo natos |
e.Bois® Fondant – Aštrus ir saldus |
e.Bois® Sorbet – Šviežumas ir intensyvumas |
e.Bois® Fraicheur – Šviežumas ir intensyvumas, Granuliuotas |
Vienas iš didžiausių „e.Bois®“ ąžuolo medžio drožlių naudojimo pranašumų yra galima didelė dozė, siekiant gauti intensyvius ąžuolo komponentus.
Dozavimas: 5-30 gramų/ 10 litrų vyno. Galima laikyti vyne nuo kelių dienų ar trijų mėnesių. Ilgesnis brandinimas aktualus raudonam vynui, ar vynui aktyvesniam skoniui išgauti, trumpesnis laikymas baltam vynui.
Gali būti naudojamas tiek fermentacijos metu, tiek jau pagamintam vynui brandinti.