Su meile brandintas!
shopping_cart
0
Rūgštingumo matavimas
Kaip išmatuoti rūgštingumą maisto produktuose? Rūgštingumą galima matuoti bendrąja rūgšties skale pH.
Kas yra pH vertė?
pH (vandenilio potencialas) – vandenilio jonų (H+) koncentracijos tirpale matas, parodantis produkto rūgštingumą ar šarmingumą. Žymėjime raidė p kilusi iš vokiško žodžio Potenz, reiškiančio koncentracijos dydį, o raidė H reiškia vandenilio jonus.
„pH“ reikšmė yra nuo 0 iki 14, kur pH mažiau už 7 - rūgštiniams tirpalams, pH lygus 7 - neutraliems tirpalams ir pH daugiau už 7 - šarminiams tirpalams.
Ph Vertė maisto produktuose:
- pH kiekis įvairiose medžiagose:
- Gaivinantys gėrimai 2 - 4 pH
- Citrinų sultys 2,3 pH
- Vynuogių sultys 2,4 – 3,4 pH
- Vynas 2,8 – 3,8 pH
- Alus 4 – 5 pH
- Pienas 6,3 – 6,6 pH
- Vanduo 7 pH
- Kraujas 7,3 – 7,5 pH
- Jūros vanduo 8,3 pH
Naudojant pH matavimo skalę. galima lengvai išmatuoti rūgštingumą įviariuose maisto produktuose įskaitant vyno ar alaus misą. . Lengva ir paprasta matuoti pH pieno, tešlos, maltos mėsos ar jogurto produktuose, matuoti pH vyno misoje, matuoti sulčių pH.