Kalinat
  • Kalinat

Kalinat

Kalio bikarbonatas, skirtas sultims, jaunam vynui ir vynui nurūgštinti. Greitas nuosėdų kristalų išsiskyrimas laidžia greitai vyną paruošti išpilstymui.

3.202-759.02
1,21 EUR
Pakuotė
  • 100 g
  • 1 kg
Kiekis
Sandėlyje 10 Vnt

Liko užsakyti prekių už 50,00 EUR , kad gautumėte nemokamą pristatymą!

Kalio bikarbonatas, skirtas sultims, jaunam vynui ir vynui nurūgštinti. Greitas nuosėdų kristalų išsiskyrimas laidžia greitai vyną paruošti išpilstymui.

Nurūgštinimas atliekamas naudojant kalio bikarbonatą, kuris nusodina vyno akmenį (kalio bitartratą).

 

Skirtingai nei naudojamt kalcio bitartratą, kalio tartrato panaudojimo atveju susidarnčių nuosėdų išsiskyrimą galima paspartinti naudojant šaltį. Naudojant kalcio bitartratą nuosėdos skiriasi tuo intensyviau, kuo aukštesnė temperatūra, todėl procesą nėra lengva suvaldyti.

 

Pagrindinis rūgštingumo sumažinimo naudojant Kalinat pranašumas yra greita kristalų nuosėdų susidarymo ir atsiskyrimo galimybė, dėl ko paspartėja vyno nurūgštinimo ir stabilizacijos procesas. Tačiau tai įmanoma tik tuo atveju, jei pridėjus Kalinat vynas stabilizuojamas šaltai.

Tam gali būti naudojamas kontaktinis procesas, kuris paprastai pasiekia stabilumą maždaug per tris dienas.

Naudoti žiemos šaltį taip pat yra lengva alternatyva. Jei vynas, kurį reikia pašalinti, yra normalioje rūsio temperatūroje, kristalizacija užtruks keletą savaičių.

Galutinė rūgštingumo vertė bus pasiekta tik po to, kai kalio bitartratas bus visiškai išsikristalizavęs.

Dozavimas

67 g Kalinat / 100 L misos, jauno vyno arba vyno reikia rūgštingumui sumažinti 1 g / l.

Įpilkite „Kalinat“ tiesiai į pagrindinę talpyklą ir išmaišykite vyną arba pirmiausia praskieskite trupučiu skysčio, kad susidarytų pasta. Neutralizacijos metu susidaro putos, todėl reikalingas didesnis indas neutralizacijos procesui atlikti.

Sandėliavimas

Laikyti sausoje vietoje ir saugoti nuo kvapų. Atidarytas pakuotes reikia nedelsiant sandariai uždaryti.

3.202-759.02
10 Prekės

Specifinė nuoroda

ean13
320275902
upc
3-202-759-02

Atsiliepimai

Palikite savo atsiliepimą

Kalinat

Kalio bikarbonatas, skirtas sultims, jaunam vynui ir vynui nurūgštinti. Greitas nuosėdų kristalų išsiskyrimas laidžia greitai vyną paruošti išpilstymui.

Palikite savo atsiliepimą