Fermentas VINOFERM ZYMEX 4000 100ml
Labai koncentruotas skystas fermentas, skirtas pektinų suskaldymui vyno/sulčių misoje.
Labai koncentruotas skystas fermentas, skirtas pektinų suskaldymui vyno/sulčių misoje, naudojamas išspaustoms sultims (dozuojamas į sumaltų vaisių masę), kad išgauti didesnį sulčių kiekį. Sumažina 50 % spaudimo laiką ir padidina sulčių išeiga 10%.
Dozavimas: 10 ml/100 kg prie 15 °C temperatūros.
Fermentai, dar kitaip vadinami organiniais biokatalizatoriais, tai natūralūs baltyminiai produktai, reakcijos metu nėra nei sunaudojami, nei pagaminami, jie nekeičia reakcijos pusiausvyros, o tik padidina reakcijos greitį. Jie yra jautrūs temperatūros, terpės pH pokyčiams.
Dozavimas: 4-8 g/10 litrų sulčių ar misos. Dozavimas tinkamas naudojant pektiną kambario temperatūroje ( 20°C), veikimo laikas 12 val. Kiekvienas 7°C temperatūros skirtumas gali padvigubinti dozavimo normas. Niekada nenaudokite bentonito kol fermentas yra aktyvus.