Alaus gamybos rinkinys Vik Beer Lager 1,7 kg 23 ltr.
Instrukcija:
1. Pašalinkite mielių pakuotę iš po dangčio.
2. Skardinę 10 minučių panardinkite į verdantį vandenį.
3. Supilkite skardinės turinį į fermentavimo indą kartu su 3 litrais vandens ir 1 kg cukraus.
4. Viską gerai išmaišykite mentele.
5. Turinį papildykite atvėsintu virintu vandeniu iki 18/23 l (žr. lentelę aukščiau).
6. Maišykite apie 5 min.
7. Kai temperatūra pasieks 18-24 ºC, sudėkite mieles ir vėl gerai išmaišykite.
8. Fermentavimo indą sandariai uždenkite dangčiu su oro vožtuvu. Oro vožtuvą užpildyti vandeniu.
9. Fermentacijos procesas trunka 5-8 dienas. Fermentacijos pabaigoje klampumas turi būti mažesnis nei 1002/4.
10. Išpilstymo metu, karbonizacijai įdėkite 5g/l cukraus. Butelius sandariai uždarykite.
11. Išpilstytą alų dvi savaites laikykite 18-24 ºC, kitas dvi savaites laikykite vėsiai 4-6 ºC temperatūroje.
12. Jūsų alus paruoštas.
Saugojimas
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Atidaryta pakuotė turėtų būti sunaudojama iš karto.
Kilmės šalis. Italija.