Alaus gamybos rinkinys Vik Beer Bitter 1,7 kg 23 ltr.
Ypatingas pilno skonio, sodrios gintaro spalvos su kremine puta alus. Tipiškas anglų kavinių alus.
Ypatingas pilno skonio, sodrios gintaro spalvos su kremine puta alus.
Tipiškas anglų kavinių alus.
Pakuotėje yra sausų mielių maišelis. Patiekite 8 ° C temperatūroje.
Pagaminamo produkto kiekis, l |
Kartumas IBU |
Spalva EBC |
Pridedamo cukraus kiekis, kg |
Tikrojo ekstrakto |
Alkoholio, % (tūrio) |
Klampumas |
20 |
39 |
52 |
1 |
11,9 |
5,8 |
1006 |
25 |
30 |
43 |
1 |
9,5 |
4,6 |
1004 |
Pastaba. Dėl paruošimo ir fermentacijos sąlygų, galimi nežymūs nuokrypiai nuo pateikiamų galutinio produkto parametrų.
Instrukcija:
1. Pašalinkite mielių pakuotę iš po dangčio.
2. Skardinę 10 minučių panardinkite į verdantį vandenį.
3. Supilkite skardinės turinį į fermentavimo indą kartu su 3 litrais vandens ir 1 kg cukraus.
4. Viską gerai išmaišykite mentele.
5. Turinį papildykite atvėsintu virintu vandeniu iki 18/23 l (žr. lentelę aukščiau).
6. Maišykite apie 5 min.
7. Kai temperatūra pasieks 18-24 ºC, sudėkite mieles ir vėl gerai išmaišykite.
8. Fermentavimo indą sandariai uždenkite dangčiu su oro vožtuvu. Oro vožtuvą užpildyti vandeniu.
9. Fermentacijos procesas trunka 5-8 dienas. Fermentacijos pabaigoje klampumas turi būti mažesnis nei 1002/4.
10. Išpilstymo metu, karbonizacijai įdėkite 5g/l cukraus. Butelius sandariai uždarykite.
11. Išpilstytą alų dvi savaites laikykite 18-24 ºC, kitas dvi savaites laikykite vėsiai 4-6 ºC temperatūroje.
12. Jūsų alus paruoštas.
Saugojimas
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Atidaryta pakuotė turėtų būti sunaudojama iš karto.
Kilmės šalis. Italija.