0
Vyne jaučiamas ananasinio, tropinių vaisių, lazdyno riešutų aromatas.
4.84 €
nuo 2017-04-15
0
Vynai gerai subalansuoti, švelnių taninų, prinokusių vyšnių, slyvų, prieskonių aromato.
4.84 €
Tik internetu
nuo 2017-04-15
0
Phoenix vynai yra gana aromatingi, su lengvo muskato savybėmis, šeivamedžio ar žoliniu aromatu.
6.05 €
nuo 2017-04-15
0
Naudojamas ženklinti vaismedžiams, padėti atskirti vaismedžių rūšis.
0.10 €
Tik internetu
Sandėlyje turime
0
Viena atspariausių ligoms ir šalčiui veislių, iš kurios pagamintas vynas neturi ryškių hibridinių aromatų.
6.09 €
Tik internetu
Sandėlyje turime
0
Vynai trešnių, aviečių, miško uogų aromato su mėtų poskoniu, turintys gana daug gaivios rūgšties.
6.09 €
Tik internetu
Pristatymas nuo 2017-04-15
0
Vidutinio ankstyvumo baltos vynuogės, gerai kaupiančios cukrų.
6.67 €
Tik internetu
Sandėlyje neturime
0
Baltos vynuogės subtilaus gėlių ir medaus aromato. Labai atspari šalčiui. Ši prekė parduodama www.vynuoges.lt 
8.70 €
Tik internetu
Sandėlyje neturime
Rodoma 1 - 8 iš 8 dalykų

Vyną pradėjau gaminti universiteto pirmame kurse. Pradžioje iš būtinybės, vėliau dėl to, kad patiko pats procesas. Gamindavau tik vaisinius vynus, bet panorau pasigaminti vyno iš tikrų vynuogių. Išstudijavęs reikalavimus ir galimybes auginti vynuoges Lietuvoje, pasiruošiau žemę, išsirinkau vynuoges kurios tiktų mūsų klimatui ir būtų tinkamos vynui gaminti. 2007 metais pasisodinau pirmuosius 20 vynuogių medelių, iš kurių, iki dabar, išgyveno tik 6 medeliai. Išmokau susitvarkyti su vynuogių ligomis ir maistinėmis medžiagomis, išmokau apsaugoti nuo šalčių ir tinkamai genėti, - vynuogių auginimas tapo malonumu. Šiuo metu auga 80 tikrų vyninių veislių vynuogių medelių, iš kurių gaminu tiek baltą tiek raudoną vynus. Beje vynuogės tinkamos ir geriamų sulčių gamybai.

Vyninės veislės nuo valgomų/desertinių skiriasi tuo, kad vyninės veislės sukaupia didesnį kiekį cukraus ir rūgšties, lyginant su desertinėmis. Vyninių vynuogių uogos ir kekės paprastai būna mažos, uogų odelė kietesnė, o vynmedžiai prižiūrimi su tikslu, palikti optimalų vynuogių kekių kiekį ant medelių, ne daugiau 30-50 vynuogių kekių, kad uogos sukauptų pakankamą kiekį aromatų.

Visada sakau, kad vyno gaminimas prasideda vynuogyne. Kai buvau vaikas, mačiau kaip gamino vyną prosenelis, vėliau tėtis. Bet tas vynas greičiausiai labai skiriasi nuo dabartinio. Dabartinis vynas yra sterilus, švarus ir išlaikantis aromatus. Užauginus gerą vynuogių derlių, garantuotai pagaminsite gerą vyną su minimaliomis pastangomis gamybos procese. Jei vynuogių derlius bus prastas, teks investuoti daug vyno gamybos priemonių, reikės sugebėti sukontroliuoti vyno gamybos procesą, kad  Pagamintas vynas atitiktų Jūsų kokybės reikalavimus. Į vynuogyną investuotas laikas ir pinigai, tiesiogiai įtakos vynuogių derliaus kokybę.

Ramūnas Pilvelis