0
Pasterizacijos talpa, skirta pasterizuoti sultis, ypač tinka obuolių sulčių pasterizavimui.
231.70 €
2-3 savaitės
0
Pasterizatorius (kaitinimo elementas), skirtas naudoti su pasterizacijos talpomis pasterizuojant sultis, ypač tinka obuolių sulčių pasterizavimui.
101.37 €
2-3 savaitės
0
Nerūdijančio plieno talpa su plokščiu dugnu, plaukiojančiu dangčiu ir statinės dangčiu apsaugančiu nuo dulkių.
109.92 €
2-3 sav. užsakius prekes
Rodoma 1 - 3 iš 3 dalykų

Šviežios sultys gali būti pasterizuojamos, užkaitinus jas 80°C temperatūroje. Sulčių pasterizacija prailgina sulčių realizacijos laiką, nes žūva gyvi mikroorganizmai: bakterijos, pelėsiai bei mielės, o vitaminai išlieka. Taip paruoštos šviežiai spaustos sultys, sandariai uždarytoje taroje, išlieka šviežios ilgą laiką. Sulčių pasterizavimui užtenka naudoti nerūdijančio plieno talpą su dangčiu ir kaitinimo teną sultims užkaitinti. Viso pasterizavimo metu būtina užtikrinti tinkamą higieną.

Sulčių pasterizavimas vykdomas tokia seka:

  1. Šviežiai išspaustas sultis prafiltruokite grubiu filtru, o jei neturite filtro, palikti ramiai pastovėti talpoje apie 3-4 valandas, kad nusėstų sulčių grubios nuosėdos. Pašalinkite priemaišas ir nuosėdas, perpildami sultis į pasterizuojamą nerūdijančio plieno talpą.
  2. Į talpą įstatykite kaitinimo teną, įjunkite į elektros šaltinį ir užkaitinkite sultis iki 80 ° C. Kaitinimo laikas iki norimos temperatūros priklauso nuo esamų sulčių temperatūros ir sulčių kiekio.
  3. Kaitinimo metu, pamaišykite sultis kelis kartus. Kai sulčių temperatūra priartės prie reikiamos temperatūros, per apatinį kranelį nupilkite kibirą sulčių ir iš karto perpilkite jas į tą patį indą iš viršaus. Tokiu būdu, sultys yra permaišomos ir pasiekiama tolygi temperatūra. Tai labai svarbu, nes tolygi kaitinimo temperatūra užtikrina sulčių pasterizacijos kokybę.
  4. Kaitinimo metu, sulčių paviršiuje susidaro putos, kurias būtina pašalinti. Po to, nuleiskite plūduriuojantį dangtį ir užpilkite aplink parafininio aliejaus. Parafino aliejus yra saugus sąlyčiui su maistu, nesusimaišo su sultimis ir apsaugos sultis nuo deguonies.
  5. Uždarykite viršutinį talpos dangtį tik tada, kai sultys atvės. Po to galite drąsiai mėgautis sultimis.

Užpylus aliejaus ir nuleidus slankiojantį dangtį, talpos negalima judinti, perstumdyti ar kitaip transportuoti. Talpa su sultimis turi stovėti švarioje, gerai vėdinamoje vietoje.