0
Vynuogių traiškytuvas 20 litrų iš nerūdijančio plieno ir dažyto metalo su kotelių atskyrimu.
542.33 €
2-3 savaitės
0
Stovas tinkams vynuogių traiškytuvui su kotelių atskyrimu.
159.88 €
Tik internetu
2-3 savaitės
0
Horizontalus, rankinis traiškytuvas vynuogėms ir vaisiams.
623.15 €
2-3 savaitės
0
Horizontalus, rankinis traiškytuvas obuoliams ir uogoms.
229.90 €
Sandėlyje turime
0
102.85 €
2-3 sav. užsakius prekes
0
Horizontalus, rankinis traiškytuvas vynuogėms ir vaisiams.
150.44 €
Sandėlyje turime
Rodoma 1 - 6 iš 6 dalykų

Kokias uogas reikia traiškyti sultims išsispausti?

Visos uogos, kurios turi odelę: vynuogės, serbentai, mėlynės, agrastai, vyšnios, prieš spaudžiant sultis privalo būti sutraiškytos, kad sultys lengviau išsispaustų.

Ką reikia žinoti traiškant uogas, prieš spaudžiant sultis?

Pagrindinė užduotis, yra sutraiškyti uogų odeles ir sugniuždyti uogos masę taip, kad nepažeisti kauliukų. Traiškant negalime naudoti jokių aštrų peilių ar aštrių daiktų. Uogos turi būti ne supjaustytos, bet odelės lengvai sutraiškytos jas spaudžiant.

Nedidelius kiekius uogų galima sutraiškyti rankomis ar kojomis. Taip kojomis. Nuo seno, vynuogių ūkiuose, vynuoges traiškydavo didžiuliame mediniame inde, vaikščiojant ir trypiant kojomis. Kai kuriose šalyse vynuogių rinkimas, pasibaigdavo smagia tradicija, moterų šokiais didžiuliame vynuogių inde.

Kokį uogų traiškytuvą pasirinkti?

Vynuogių traiškytuvas pagal pasirinkimą galimas, tiek elektrinis, tiek rankinis, pilnai iš nerūdijančio plieno ar dažyto metalo. Vynuogės traiškomos nenaudojantis peilių. Profiliuoti rulonai su dantračiais (22 cm pločio) pagaminti iš aliuminio kurie neturi įtakos vaisių rūgštims.

Vynuogės pirmiau sutraiškomos, o vėliau atskiriami koteliai. Panašiai kaip pramoninėje vyndarystėje. Taip pat tinka ir smulkioms uogoms (šermukšniams, serbentams).

Traiškytuvas gali būti pastatomas ant statinės ar specialaus stovo.

Ar reikia plauti uogas prieš traiškant?

Surinktų uogų plauti nereikia. Svarbu pasirinkti, kada nuskinti uogas. Galima pasitelkti savo skonio receptoriais, bet galima matuoti rūgštingumą ir saldumą, reguliariai tikrinant uogas iki uogų nuskynimo. Nokstant, uogos keičia spalvą, mažėja rūgčių kiekis, didėja cukringumas. Pačiam reikia įvertinti, kada metas skinti uogas.